Sofia, Bulgaria, EU

  • Contact Time: Пн-Пк: 9.00-16.00

  • Phone Number: (+359) 889 349 599

  • Contact Mail: chalashkanov_ts@abv.bg

Автобиография

Д-р Ц.Чалашканов завършва медицина  през 1996 година в Медицинския Университет-София и работи в извънболничната помощ като интернист и общопрактикуващ лекар.През 1998 година спечелва конкурс за научен сътрудник в Отделението по Клинична Микробиология към УМБАСМ”Пирогов” където работи и до момента.Той е клиничен микробиолог с дългогодишен опит в диагностиката и лечението на инфекциозните заболявания при деца и възрастни.Има редица публикации и трудове в областта на антибиотичното лечение на вътреболничните инфекции ,както и лечението на придобити в обществото инфекции на пикочно-половата и дихателната система.

От 2007 година работи и в СМДЛ”Армилабор” в поликлиниката на ВМА,където активно участва в диагностиката и лечението на полово-преносимите инфекции . Един от основните проблеми с който се занимава сериозно е диагностиката и лечението на хроничните простатити ,най-вече причинени от  Trichomonas  vaginalis .

Това е на пръв поглед сравнително безобиден паразит който ако не се лекува своевременно и достатачно дълго предизвиква хронични изключително трудно лечими заболявания на половата система при мъже и жени. Д-р Ц.Чалашканов  в екип с Д-р Ю. Бъчваров уролог-андролог въвежда нови лекарства  и схеми за терапия  при тежките неподдаващи се на лечение пациенти с тази инфекция.

 

Име: Цано Маринов Чалашканов
Дата и място на раждане: 04.08.1972г.,  гр. Ловеч.

Постоянен адрес: ж.к. ”Кр.село”